Bij het slim maken van uw stad of gemeente komt heel wat kijken. U moet een hoop vragen beantwoorden over waar technologie u kan helpen en met welke software en hardware u aan de slag gaat. De juiste keuzes maken, bepaalt mee of uw smart city-project slaagt. MyCSN kan u hierin van a tot z begeleiden. We zorgen voor projectbegeleiding op maat en waken erover dat het project effectief een meerwaarde biedt. Daarbij bouwen we op onze ervaring in de publieke sector en ons partnernetwerk.

Waarom uw smart city-project toevertrouwen aan myCSN?

Steden en gemeenten zitten in ons DNA

Steden en gemeenten zitten in ons DNA

MyCSN is een bedrijf voor en door gemeenten. Als spin-off van Cipal Schaubroeck en Nuhma, waarin honderden gemeenten participeren, kunnen we niet alleen vertrouwen op jarenlange ervaring in de sector, maar zijn onze klanten ook deels diegene die onze koers bepalen. We hebben dus alles in huis om snel de winscenario’s voor uw stad of gemeente te vinden.

Uitgebreid partnernetwerk

Uitgebreid partnernetwerk

Om uw smart city-project tot een goed einde te brengen, vertrouwen we ook op een uitgebreid partnernetwerk. Elk van onze partners heeft een grote affiniteit met de publieke sector en blinkt uit in zijn vakgebied. Van app-ontwikkeling, hardwareselectie tot het gebruik van reeds bestaande software, onze partners brengen uw smart city-project mee tot een goed einde.

Helemaal neutraal

Helemaal neutraal

MyCSN heeft geen exclusieve contracten met software- of hardwareleveranciers. Het betekent dat u de volledige vrijheid heeft in de keuze van sensoren en applicaties voor uw smart city. Zo pikken we er steeds de leverancier uit die perfect aansluit bij uw plannen om u een smart city op maat te bieden, binnen uw budget.

Tools om zelf aan de slag te gaan

Tools om zelf aan de slag te gaan

We begeleiden u naar een slimme stad of gemeente en helpen u met analyses en dashboards om extra inzichten uit uw gegevens te halen. Dankzij die inzichten kan u de koers van uw stad of gemeente beter uitstippelen. Ook zonder onze hulp kan u de analysetools gebruiken om zelf aan uw slimme stad of gemeente te bouwen en er extra waarde uit te halen.

In drie stappen maken we uw stad of gemeente slim

Ideation en design

In een eerste stap gaan we samen op zoek naar de gebruiksscenario’s waar IoT en andere smart city-aspecten een meerwaarde kunnen bieden voor u en de burger. Daarbij kijken we ook naar de problemen die u wilt oplossen. Aan de hand van workshops werken we een product uit dat een antwoord biedt op uw vragen. Vervolgens stellen we samen een roadmap op en werken we uw product verder uit. Steeds houden we rekening met de technische en economische haalbaarheid.

Versnel en bouw

Met het productconcept en de roadmap gaan we aan de slag om snel een prototype te bouwen. Wanneer die werkende opstelling er is, beginnen we gegevens te verzamelen. We kijken waar we het concept eventueel moeten verfijnen en overleggen of het product doet wat u er van verwacht. Met deze inzichten bouwen we verder aan een zogenaamd minimum viable product (MVP).

Lanceer en schaal

We maken alles gereed om uw smart city-project te lanceren en het te integreren in uw bestaande infrastructuur en werking. Dat doen we initieel in beperkte omvang, bijvoorbeeld door sensoren in een of twee wijken te installeren. Eens dit goed zit, helpen we u om het project breder beschikbaar te maken. Bijvoorbeeld door meer wijken online te brengen of de applicaties voor meer burgers of medewerkers toegankelijk te maken.