Bij ons kan u terecht voor uw gegevensbeheer of voor een volledige dienstverlening voor uw smart city-projecten.

Centraal daarbij staat het dataplatform van MyCSN: een IT-infrastructuur om alle digitale gegevens van Vlaamse steden en gemeenten op een streng beveiligde manier te verzamelen, beheren, bewerken en gecontroleerd uit te wisselen. U kan ook van start met een groeiende reeks kant-en-klare apparaten, toepassingen, rapporten en dashboards. Of we bouwen samen uw nieuwe smart city-toepassing.

Vernieuwde technische beschrijving van het MyCSN dataplatform

Lees de vernieuwde technische beschrijving van het MyCSN dataplatform voor steden en gemeenten.

Op een leesbare en concrete manier komt u alles te weten over de opbouw, beveiliging en functionaliteiten van het MyCSN dataplatform, ingeleid door onze visie op data gebruiken als beleidsinstrument.

Lees de nieuwe technische beschrijving hier

Ontdek onze smart city-projecten

Staat je smart city op een bouwplaat?

| MyCSN, MyCSN cloud | No Comments

Wanneer je bij een smart city-project betrokken bent, merk je al snel dat het niet altijd even tastbaar is. Sommige vragen en discussies gaan over zaken die je moeilijk kan…

GAS-boetes automatiseren met InTouch

| MyCSN cloud, Smart Cities | No Comments

InTouch biedt steden, gemeenten en politiezones software voor mobiliteitstoepassingen, zoals toelatingen, vergunningen en handhaving. Met integreerbare, digitale oplossingen wil InTouch lokale besturen ontzorgen en efficiënter laten werken. Tom De Winne,…

Digitopia: data visualiseren om te communiceren met burgers

| MyCSN cloud, Smart Cities | No Comments

Zeg niet zomaar schermen of digitale borden, want het concept van Digitopia omvat veel meer. Steden en gemeenten willen een concreet plan hoe ze burgers vlot en correct kunnen informeren…

Met Smartville gaat uw smart city snel van start

| MyCSN cloud, Smart Cities | No Comments

Begin 2020 werd de tijdelijke maatschap Smartville opgericht door Cegeka, Cipal Schaubroeck, Crescent en Belfius-dochter The Studio om mee te dingen naar de aanbestedingsopdracht van de C-smart aankoopcentrale betreffende een…

Een slimme stad in 10 stappen

| MyCSN, MyCSN cloud | No Comments

Minder sluipverkeer, meer fietsers en voetgangers aan de schoolpoort, minder last van sluikstorten, een lagere elektriciteitsrekening voor de openbare verlichting, altijd plaats voor kortparkeren. De kans is groot dat er…

Genk werkt aan een slimme oplossing tegen geluidsoverlast van auto’s

| MyCSN cloud, Privacy, Smart Cities | No Comments

In de Stalenstraat in Genk staan sinds kort camera’s met slimme microfoons. Met dit proefproject wil Genk iets aan geluidsoverlast doen. Buurtbewoners deden al talloze meldingen over de luide knalpotten,…

Wat kunnen we voor u doen?

MyCSN cloud

De motor van uw smart city draait op data. Om uw gegevens niet alleen efficiënt te verzamelen, maar ze ook veilig tot bij de juiste partijen te krijgen, ontwikkelden wij onze eigen MyCSN-cloud op maat van elke stad of gemeente. Daarmee kan u snel en betaalbaar een betere en modernere dienstverlening opzetten voor uw burgers en bedrijven. Bij ons behoudt u de volledige controle over uw toepassingen en gegevens. U bepaalt zelf wie toegang krijgt en wie niet.

Analyses en dashboards voor meer inzicht

Om uw stad of gemeente steeds slimmer te maken, is het niet voldoende om alleen sensoren te plaatsen en gegevens te verzamelen. We bieden u een uitgebreid pakket analysetools en dashboards om de gegevens te transformeren in inzichten. Die kunnen u helpen bij het uitzetten van uw beleid of om informatie tot bij de burger te krijgen. Standaard koppelen we alvast naar alle publiek beschikbare gegevensbronnen.

Uw beleid op basis van extra feiten →

Smart city-projecten die slagen

U ziet een slimme stad of gemeente wel zitten, maar weet niet zo goed waar te beginnen? Met een vast stappenplan helpen we u om het juiste scenario te vinden en mee uit te werken. Ook wanneer u precies weet wat u wil, begeleiden we u met plezier in heel uw smart city-project. Dankzij onze aanpak en ons ervaren partnerwerk dat de noden van steden of gemeenten goed begrijpt, stellen we telkens opnieuw een team samen dat uw projecten tot een goed einde zal brengen.

Hoe kan ons projectteam u helpen →

MyCSN, de hub van uw smart city

Nog al te vaak wordt bij smart city-projecten te weinig samengewerkt. Het milieudepartement heeft zijn sensoren en applicaties, de mobiliteitsafdeling ook. Voor een andere afdeling geldt hetzelfde en er is weinig tot geen uitwisseling. Nochtans zijn er heel wat voordelen aan de krachten te bundelen. MyCSN streeft ernaar om alles samen te brengen. Onze cloud is erop voorzien om alle gegevens te verzamelen over departementen en domeinen heen. Het combineren van gegevens leidt tot nieuwe patronen en inzichten.

Verlaag uw kosten

Door al uw gegevens centraal te verzamelen, drukt ook u de kost van uw innovatie. U moet bijvoorbeeld geen afzonderlijke camera voorzien per project. Eén toestel kan gegevens leveren voor iedereen die ze nodig heeft. Zo beperkt u wildgroei en het aantal gebruikte toestellen, waardoor u een kleiner budget nodig heeft om uw stad of gemeente slimmer te maken.

Uw thuisbasis

De MyCSN-cloud is er niet alleen voor uw gegevens. Ook uw smart city-applicaties vinden er hun thuis. Ontwikkelaars die software voor slimme steden maken, kunnen bij ons terecht voor de hosting ervan. Dat maakt van MyCSN een end-to-end smart city-platform voor steden en gemeenten: een plek voor al uw gegevens en al uw applicaties om ze nuttig in te zetten voor de burger, bedrijven en bezoekers.

Contacteer ons

Heeft u vragen over de eigendom van uw gegevens? Heeft u een smart city-project in gedachten? Wilt u bespreken wat andere steden en gemeenten in Vlaanderen vandaag doen? Vul onderstaand contactformulier in of bel ons op 014 39 70 70.

     

    We houden rekening met uw privacy. Meer informatie over wat we met uw gegevens doen, staat in onze privacyverklaring.