MyCSNMyCSN cloudSmart Cities

MyCSN dataplatform vindt een nieuwe thuis op Microsoft Azure

By 08/09/22 No Comments

MyCSN ondersteunt een data-gedreven beleid. Het is dus belangrijk dat we allerlei soorten data aan elkaar kunnen linken, vlot verwerken en veilig onder controle houden. Daarom blijven we de technische component van MyCSN, het zogenaamde dataplatform dat achter alle toepassingen draait, voortdurend moderniseren. Met een betere dienstverlening op oog, verhuisden we onze omgeving recent naar Microsoft Azure.

Microsoft Azure

De meest opvallende recente vernieuwing is dus onze samenwerking met Microsoft Azure. Sinds kort draait het MyCSN dataplatform namelijk op Azure en niet meer op de cloudsoftware van Amazon. Het cloudplatform van Microsoft biedt een krachtige omgeving voor onze klanten. Bovendien zien we dat meer en meer besturen vertrouwd raken met deze cloud en al een deel van hun infrastructuur hier onderbrengen. Door ook ons dataplatform daar te hosten, maken we het mogelijk voor steden en gemeenten om hun IT meer te centraliseren.

Onze klanten hebben niets gemerkt van die verhuis naar Microsoft Azure en dat was ook de bedoeling. MyCSN is technisch zo opgebouwd dat het heel snel kan overgezet worden naar de cloud van een andere leverancier. Zo behouden we allen onze onafhankelijkheid en kunnen we steeds kiezen voor de beste oplossing.

Het MyCSN dataplatform

Hoe het er precies aan toe gaat, hebben we voor u in detail uitgewerkt in onze technische beschrijving. Die gaven we uiteraard voor de gelegenheid een update. Alle nieuwe componenten en andere moderniseringen – zoals de verhuis naar Azure – komen erin aan bod.

Vraag onze whitepaper met de technische beschrijving aan
Bitnami