MyCSN cloud

Liquisens zorgt voor helderheid over water

By 05/01/21 No Comments

Slechts de helft van de Vlamingen drinkt regelmatig kraantjeswater. Verschillende redenen motiveren mensen om water te kopen in petflessen, in plaats van thuis de kraan open te draaien. Velen drinken liever geen kraantjeswater wegens een gebrek aan vertrouwen in de kwaliteit ervan. De overheid stelt wel dat het water zuiver is, maar we zijn niet altijd overtuigd. Transparantie is dus belangrijk wanneer het om ons drinkwater gaat.

Slechts de helft van de Vlamingen drinkt kraanwater.

Blijf op de hoogte van de waterkwaliteit in uw regio
Daarom gaat de start-up Liquisens de waterkwaliteit op verschillende plaatsen in Vlaanderen monitoren en communiceren. Met hun app Watercheck geven ze op een toegankelijke manier inzicht in de waterkwaliteit. Een kleurcode toont verschillende kwaliteitsparameters. De informatie wordt up-to-date gehouden en een gebruiker kan ervoor kiezen om meldingen te ontvangen, bijvoorbeeld over de eigen regio.

Op verschillende openbare plaatsen zal Liquisens een informatiepunt installeren waar men met een QR-code de lokale waterkwaliteit kan bekijken. Ook restaurants, sportclubs en andere organisaties kunnen ervoor kiezen om zich door Liquisens te laten monitoren en krijgen een kwaliteitslabel. Zo kan iedereen zien waar er zuiver en lekker kraantjeswater geschonken wordt. Al deze informatie zal ook samenkomen op een kaart in de Watercheck app.

De kaart in de Watercheck app laat zien waar je water met een kwaliteitslabel kan drinken.

Samenbrengen van data
Om de app interactief te houden, werken Liquisens en myCSN samen. Steven De Schrijver, directeur van Liquisens: “MyCSN werkt samen aan het ontwikkelen van een stads-app. Omdat we geloven dat men in de toekomst alle informatie over de buurt of stad liever in één app wil vinden, is het een logische zet om ook hiervoor met hen in zee te gaan.”

Kies voor watercomfort
Liquisens wil de consument meer milieubewust naar kraantjeswater laten kijken. Door minder petflessen aan te kopen, zetten we een stap naar minder plasticvervuiling. We vermijden ook transport van vrachtwagens vol flessen. Als consumenten alle informatie hebben om zeker te zijn dat ze veilig en goedkoper water uit de kraan kunnen drinken, maakt men misschien sneller een keuze.

In de app Watercheck geeft Liquisens ook tips over het zogenaamde watercomfort, bijvoorbeeld hoe men de smaak of de hardheid van het drinkwater kan aanpassen door bepaalde toestellen te installeren. Voor sommige consumenten zal dit misschien de doorslag geven om kraantjeswater te drinken.

Wat doet MyCSN voor dit project
– laat de toepassingen van Liquisens draaien in de cloud
– zorgt voor modules die artificiële intelligentie toevoegen
– bewaart en beschermt alle gegevens uit de toepassingen
– zorgt dat de gegevens gestandaardiseerd worden
– laat Liquisens toe om op een gecontroleerde manier gegevens te delen met andere toepassingen

 

Bitnami